Logate | Kako Parking Servis može da pomogne vašem gradu?
2067
post-template-default,single,single-post,postid-2067,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kako Parking Servis može da pomogne vašem gradu?

Kako Parking Servis može da pomogne vašem gradu?

Dana 22.11.2016. godine, u sklopu Telekomovog dana za zajednicu opština, Logate je predstavio svoju web aplikaciju Parking Servis. Naš Marko Anđelić je u svom petnaestominutnom obraćanju prikazao šta sve Parking Servis podrazumijeva, kako aplikacija funkcioniše i koji su njeni benefiti. Logate tim je upravo radio na web aplikaciji Parking servisa, kao alatka za menadžment gradskih parking resursa, za Opštinu Nikšić.

marko_andjelic_parking_servisMarko je ukazao na benefite koje ova aplikacija ima, a to su:

  1. Iskorištavanje već postojećih i pripremljenih opštinskih parking infrastruktura.
  2. Organizovano parkiranje je veoma bitan segment u stabilizaciji saobraćaja, a posebno na primjeru opština gdje su velike gužve tokom turističke sezone. Strani turisti su navikli da imaju uređene parking površine, a građanima bi Parking Servis umnogome olakšati kretanje i parkiranje, ali što je nabitnije izbjeći će se velike gužve.
  3. Postoji raznovrstan sistem plaćanja, i to putem sms-a, karte ili ugovora. Kao dobar primjer plaćanja parking servisa je upravo Opština Nikšić, koja je u periodu novembar 2015 – novembar 2016 prodala 100 000 parking karata!
  4. Bitna je i intuitivna organizacija parking površina i kontrola kroz web aplikaciju (parking lokacije, parking zone, parking mjesta).
  5. Parking servis aplikacija je vrlo laka za korišćenje, brzo se obučavaju kontrolori, a sve je propraćeno kroz jednostavnu implementaciju Logate-ovog rješenja.
  6. Možda i najvažniji benefiti za svaku Opštinu koja nema uređen Parking servis je redovan i stalan izvor prihoda u opštinski budžet.

logate_parking_servisPosle uspješne saradnje sa Opštinom Nikšić u kolaboraciji sa Crnogorskim Telekomom, Logate nastavlja rad na aplikativnom rješenju za Opštinu Tirana, u saradnji sa Telekomom Albanija.